Tämä valmennus sopii sinulle, jos…
- Johdat organisaatiota ja tunnistat, että työhyvinvointi rakoilee työyhteisössä
- Arki työyhteisössäsi on kaoottista ja tempoilevaa
- Yhteisöllisyys on hukassa ja työyhteisössä näkyy vastakkainasettelua ihmisten kesken
- Ihmiset ovat kuormittuneita, sairaspoissaoloja on paljon tai vuorovaikutus yhteisössä on kiristynyt
- Arjessa ei ole tilaa jäsentää, eikä arvioida työtä, vaan työ on akuutteihin tarpeisiin vastaamista
- Yhteisen suunnan säilyttäminen työyhteisössä on vaikeaa ja työn tuloksia ei ehditä arvioimaan yhdessä
- Olet kiinnostunut tutkimaan ja ymmärtämään työyhteisösi kulttuuria pintaa syvemmältä
- Kaipaat työyhteisösi kulttuuriin muutosta
Valmennus organisaation laajaan työhyvinvointia ja yhteisöllistä työkulttuuria vahvistavaan muutokseen. Työkulttuuri joko syntyy, tai se rakennetaan tietoisesti. Samassa organisaatiossa on usein hyvin erilaisia toimintatapoja ja kulttuurisia piirteitä. Ne voivat myös poiketa merkittävästi organisaation kirjoitetuista pelisäännöistä, tavoitteista ja arvoista. Uskaltautumalla tutkimaan työkulttuuria avoimesti on mahdollista löytää ristiriitoja kirjoitetun ja arjen toiminnan välillä, tunnistaa kuormittavia tai jopa vaarallisia toimintamalleja arjessa, sekä löytää ratkaisuja pinnan alla hiertäviin haasteisiin yhteisön toiminnassa. Yhteisön tutkimusmatka tarjoaa mahdollisuuden oivaltaa lisää oman yhteisön toiminnasta, löytää uutta voimaa yhteisöstä ja konkreettisilla tavoilla sujuvoittaa ja helpottaa yhteisön toimintaa.
Valmennuksen avulla työyhteisö tunnistaa työhyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja tuloksellisuuden esteitä sekä vahvuuksia omassa toiminnassa, tekee kokeiluja, innostuu ja löytää uudenlaisia ratkaisuja vahvistaa työkulttuuria sisältä päin. Muutoksen käynnistäminen eri puolilla ja eri tasoilla organisaatiota muokkaa työkulttuuria tehokkaasti, sekä herättää työyhteisön ottamaan yhdessä vastuuta arjen sujuvuudesta ja hyvinvoinnin kannalta kestävästä työskentelystä.
Lopputuloksena valmennuksesta on ymmärrys työkulttuurin vahvistamisen tarpeista ja tavoista yhteisönä, työntekoa tukevat rakenteet, vahvistunut yhteisöllisyys, ymmärrys yhteisestä suunnasta ja yhteisten pelisääntöjen merkityksestä motivaatioon, sujuvaan arkeen ja laadukkaaseen asiakastyöhön.
VALMENNUKSEN MAHDOLLISET TEEMAT:
- Työyhteisön kulttuuri ja siihen vaikuttaminen
- Työhyvinvoinnin ilmiöiden tunnistaminen
- Työyhteisön hyvinvointia ja tavoitteellisuutta tukevat rakenteet eri organisaation tasoilla
- Elinvoimaisen yhteisön johtajana kehittyminen
- Tiimien yhteisöohjautuvuuden vahvistaminen
- Omat voimavarat, palautuminen työsssä ja työstä
- Yhteisöä vahvistava vuorovaikutus
Valmennus sisältää ryhmävalmennusta johtoryhmälle, tiiminvetäjille sekä asiakastyötä tekeville tiimeille. Tarpeen mukaan lisäksi yksilövalmennusta johtajille ja tiiminvetäjille. Valmennuksen aikana luodaan tai vahvistetaan olemassa olevaa mallia organisaatiolle sisäiselle valmennukselle kehittämisen jatkumiseksi ja tulosten juurruttamiseksi arkeen valmennuksen päätyttyä. Tähän osallistetaan työntekijöitä eri ryhmistä ja rooleista, jotta kehittäminen on koko työyhteisön asia, ei vain johdon tehtävä ja vastuulla.
Yhteisön tutkimusmatkan aikana valmentaja havainnoi työyhteisön toimintaa ja työkulttuuria, oivalluttaa, innostaa kokeiluihin ja tekee ehdotuksia kulttuuria vahvistavista toimintatavoista. Matkan aikana rakennetaan organisaation oma Elinvoimaisen yhteisön-karttakirja työyhteisön havaituihin tarpeisiin yhteisöllisen ja hyvinvoivan työkulttuurin ylläpitämiseksi jatkossa.
Valmennus voidaan toteuttaa TiimiRiihen valmentajan ja työyhteisön sisäisten valmentajien yhteistyönä. Valmennuksen kesto laajuudesta riippuen 4-10 kuukautta.
Kysy lisää, niin suunnitellaan teidän organisaatiolle parhaiten toimiva malli! Hinta rakentuu organisaation koon ja valmennuksen laajuuden mukaan.